2024 March 28 - پنج شنبه 09 فروردين 1403
مصاحبه با خبرگزاري رسا پیرامون ضرورت هاي تبليغ در فرصت تعطيلات نوروز
کد خبر: ٨٣ تاریخ انتشار: ٢٥ اسفند ١٣٩٤ - ٠٧:٠٤ تعداد بازدید: 4511
صفحه نخست » عمومی » مصاحبه
مصاحبه با خبرگزاري رسا پیرامون ضرورت هاي تبليغ در فرصت تعطيلات نوروز

  -  چگونگي استفاده از ظرفيت تعطيلات نوروزي برا ي تبليغ  مفاهيم ديني همچون صله رحم ديد و بازديد و پايان دادن به قهر و كدورت هاي فاميلي وغيره؟

ج) از آن جهت كه دين اسلام امري هميشگي و فرا زماني است تبليغ آن نيز بايستي ازحوزه اختصاصي زمان خارج باشد و در همه زمان ها و مكان مورد توجه قرار گيرد و مبلغان ديني نيز مي توانند از همه فرصت هاي به دست آمده استفاده كنند.

 يكي از آن فرصت هاي طلايي كم نظير براي تبليغ چهره به چهره ي  مفاهيم ديني و اسلامي فرصت تعطيلات نوروز است چرا كه اين چنين جمع هاي خانوادگي وآاشنايان در ساير مواقع به دست نخواهد آمد.

از اين رو اصل ديد و بازديد كه يكي از سنت هاي رايج نوروز است و از ناحيه دين اسلام نيز مورد تاييد واقع شده به عنوان  صله رحم و پايان دادن به قهر و كدورت هاي فاميلي و نااراحتي هاي بشري به شمار مي آيد كه اين خود مهمترين راهكار تبليغ دين و اسلام است.

 

  -  آيا تبليغ چهره به چهره صله رحم از سوي مبلغان و حضور در جمع هاي خانوادگي و فاميلي موثر مي باشد؟

ج) تبليغ كه همان رساندن پيام دين به مخاطب است از شيوه هاي گوناگوني برخوردار مي باشد و لكن موفق ترين نوع و شيوه آن همان تبليغ چهره به چهره است چرا كه در اين نوع تاثير مشافهه اي و روبرو بودن را در همان لحظه ي مواجهه و رساندن پيام در چهره مخاطب قابل مشاهده خواهد بود.

دنياي امروز يعني دنياي انتقال اطلاعات به صورت آسان و رايگان است و در فضاي مجازي نيز ورود بسياري پيدا كرده از ابتداي امر تصورشان بر اين بود كه ديگر دوره ارتباط چهره به چهره و فيزيكي پايان پذيرفته و همه با استفاده از فضاي مجازي به ارتباط مكتوب و نوشتاري و يا ارسال مطالب روي خوهند آورد امابا گذشت مقداري زمان از آغاز فعاليت ان به آسيب آن نيز پي برد و در راستاي رفع ان آسيب به تاسيس تالار هاي گفتگو و ارتباط حضوري و مشافهه اي در فضاي مجازي روي آورد تا دو طرف و دو سوي ارتباط بتوانند به علاوه بر دريافت پيام ارتباط با مشاهده چهره طرف متقابل نيز بتواند ارتباط بيشتري برقرار كند كه اين خود برداشتي از تاثير تبليغ چهره به چهره است .

پس مبلغان و بلكه همه متدينان و علاقه مندان به ترويج مسايل اخلاقي و ديني مي توانند از فرصت ملاقاتهاي فاميل ها و آشنايان در ايام عيد نوروز با اندك اربتاطي كه حداقل سالي يكبار تحقق پيدا مي كند در قالبي بسيار صميمانه پيام هاي اخلاقي را منتقل نمايند.

 

س  -  ويژگي هاي تبليغ چهره به چهره چيست؟ و چه مباحي پرداخته شود؟

اين نوع از تبليغ داراي ويژگي هاي فراواني است كه به بعضي از آنها اشاره مي نمايم.

الف) تبليغ از نزديك و با استفاده از شيوه ي ارتباط مستقيم.

ب) تبليغ از راه ايجاد اعتماد و اعتبار در ديدگاه مخاطب.

يعني وقتي مبلغ با روبرو شدن با مخاطبش كه يكي از بستگانش است به بيان و تبليغ يكي از مسايل ديني مي پردازد در حقيقت اعتبار خود را براي او به اثبات رسانده چرا كه مخاطب او را فردي معتقد به صله رحم و احوالپرسي ازفاميلها مي داند پس پذيرش او نسبت به نصيحت هاي وي تبليغ وي بيشتر خواهد بود.

ج) تبليغ و بيان مسايل ديني مورد نياز در همان فضاي ملاقات دو جانبه.

در اين شيوه مبلغ با انديشه از پيش تعيين شده تبليغ نمي كند بلكه در آن فضايي كه قرار مي گيرد هر آنچه مورد نياز است را مطرح مي كند.

د) تبليغ چهره به چهره در حقيقت نوعي نهي از منكر عيني و مقتضاي جلسه ملاقات است.

ه) تبليغ چهره به چهره نيازي به استفاده از شيوه زباني و بياني نيست بلكه با رفتارهاي عملي مبلغ نيزبراي مخاطب و شنونده قابل فهم و درك است.

يعني مخاطب كه مي بيند و مشاهده مي كند كه ميهمانش مبلغ او از حضور تصوير كناه و يا بي حجابي اعضاي خانواده ناراحت است تلاش مي كند تا از آن اقدامات كمتر كند.

و) حضور مبلغان در ديد و بازديد هاي خانوادگي در ايام تعطيلات نوروز سبب جمع اوري برخي از مظاهر گناه در خانواده ها خواهد گرديد.

اما با توجه به تاثير گذاري هاي فراوان اين شيوه از تبليغ بايستي مسايل مهمتري كه در خانواده ها وجود دارد و مورد نياز اصلاح رفتارهاي آنها است پرداخته شود كه به برخي موارد و نمونه ها اشاره مي نمايم:

1  -  مساله تقليد و ضرورت اعتقاد ريشه اي در امر تكليف.

2  -  بيان شبهات ديني وادره در خانواده ها و ارائه پاسخ ها ي مناسب.

3  -  بيان اهميت تلاش دشمن براي رخنه كردن و نفوذ در خانواده ها و تزلزل بنيان آن كه تعبير به جنگ نرم مي شود

4  -  تقويت روحيه ديني در ميان خانواده ها.

5  -  پرداختن به ضرورت پرهيز از چشم هم چشمي در خانواده ها.

6  -  ترويج روحيه سازگاريميان زن ها  و شوهرها.

7  -  تاكيد بر اصل حجاب و پوشش در جامعه و بيان فلسفه آن بويژه در نسل جوان.

8  -  ضرورت و اهميت رعايت اصول و ضوابط شرعي و ديني در ميان اعضاي فاميل بويژه رعايت ارتباط با محرم و نامحرم.

9  -  تاكيد بر حرمت ربا و رباخواري و بيان راههاي خروج ا ز رباخواري و در عين حال بهره مندي اقتصادي و فعاليت اقتصادي.

10 - تقويت روحيه اسلامي و ايراني و دفاع ا زنظام و ارزشهاي نظام.


Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب
صفحه اصلی | تماس با ما | آرشیو مطالب | جستجو | پيوندها | گالري تصاوير | نظرسنجي | معرفی استاد | آثار و تألیفات | طرح سؤال | ایمیل | نسخه موبایل | العربیه
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه