2024 April 29 - دوشنبه 10 ارديبهشت 1403
ریشه یابی دقیق در حساسیت حکومت عباسی نسبت به امام عسکری(ع)
کد خبر: ٢٠٠٧ تاریخ انتشار: ٢٧ آذر ١٣٩٤ - ٠٩:١٥ تعداد بازدید: 2250
صفحه نخست » خطبه سال 94 » خطبه های نماز جمعه
ریشه یابی دقیق در حساسیت حکومت عباسی نسبت به امام عسکری(ع)

خطبه اول: 94/9/27
توصیه به تقوی:
عن الامام العسکری(ع): أُوصیکُمْ بِتَقْوَى اللّهِ وَ الْوَرَعِ فى دینِکُمْ وَالاِْجْتَهادِ لِلّهِ وَ صِدْقِ الْحَدیثِ وَ أَداءِ الأَمانَةِ إِلى مَنِ ائْتَمَنَکُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فاجِر وَ طُولُ السُّجُودِ وَ حُسْنِ الْجَوارِ. فَبِهذا جاءَ مُحَمَّدٌ ( صلى الله علیه وآله وسلم )..... بحارالأنوار جلد 75، صفحه 372
امام حسن عسکری (علیه السلام) فرمود: شما را به تقواى الهى و پارسایى در دینتان و تلاش براى خدا و راستگویى و امانتدارى درباره کسى که شما را امین دانسته ـ نیکوکار باشد یا بدکار ـ و طول سجود و حُسنِ همسایگى سفارش می‌ کنم. محمّد( صلى الله علیه وآله وسلم ) براى همین آمده است.

موضوع: ریشه یابی دقیق در حساسیت حکومت عباسی نسبت به امام عسکری(ع)
بعد از دوران ننگين سلطنت بني‏اميه، دوره جديد حكومتي با شعار حمايت از خاندان رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم روي كار مي‏آيد كه خواهان انتقام خون‏هاي به‏ناحق ريخته بهترين بندگان خدا، يعني ائمه اطهار عليهم السلام است؛ با روي كارآمدن عباسيان، عملكرد حُكام اين خاندان روي تاريخ را سفيد كرد، تا جايي كه امت اسلام، آرزوي‏ حكومت امويان را در سر مي‏پروراندند.
 عباسيان يكي پس از ديگري، ائمه اطهار عليهم السلام را تحت فشار سياسي و اجتماعي قرار داده و با اين‏كار باعث عقب‏ماندگي امت اسلام تا به امروز گشتند؛ از همه مهم‏تر آن‏كه اين خاندان، دست خبيث خود را به قتل شش امام معصوم يعني از امام صادق تا امام حسن عسكري عليهم السلام آلوده ساختند.
مهتدي بالله که دومين خليفه معاصر امام يازدهم(ع) و چهاردهمين خليفه عباسي بود كه بر مسند خلافت تكيه زد، وي فرزند گرامي پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم، امام حسن عسكري(ع) را در زندان قرار داده و حتي‏تصميم به قتل آن‏حضرت گرفت.
معتمد بالله سومين خليفه عباسي معاصر امام حسن عسكري(ع) مي‏باشد. او چهار سال از دوران امامت امام(ع) در مسند خلافت بود.
مورخان درباره او نوشته‏اند: او فردي عياش و فاسدالرّاي بود، بديهي است كسي‏كه مدام در مستي و جام و شراب غوطه‏ور باشد، جايي براي رسيدگي به امور ديگر نخواهد داشت.
معتمد مانند خلفاي پيشين، همچنان امام عسكري(ع) را تحت فشار و زندان قرار داد. او دژخيماني چون يحيي‏بن قتيبه و علي‏بن جرين را براي اذيت و آزار امام حسن عسكري(ع) قرار داد. (حياة الامام العسكري، محمد جواد طبسي، ص 202)
با این بیان معلوم شد که دوران امام عسکری دوران بسیار سخت و دشواری بود و از نظر سیاسی نیز دوراني همواره با خفقان و جنايت حكام بني‏عباسي همراه بوده است.

عوامل و انگیزه های سختگیری بر امام عسکری(ع).
شايد بتوان گفت هيچ‏يك از امامان عليهم السلام همانند امام حسن عسكري(ع) در فشار طاغوت‏هاي عصر و در زندان‏ها نبوده است؛ اين مسأله تا آن‏جا پيش رفت كه حتي در زندان، جاسوسي را بر امام گماشته بودند تا گفتار و رفتار ايشان را گزارش دهد. ابوجعفر هاشمي مي‏گويد: با چند نفر در زندان بودم، ناگاه امام حسن عسكري(ع) را وارد زندان كردند؛ در زندان شخصي ادعا مي‏كرد از علويان است، امام(ع) در غياب او به يارانش فرمود: اين مرد از شما نيست، از او بر حذر باشيد؛ آن‏چه گفته‏ايد در نامه‏اي نوشته و در داخل لباس‏هايش مخفي كرده تا به خليفه گزارش دهد. يكي از حاضران لباس‏هاي او را وارسي كرد، نامه را يافت كه مطالب خطرناكي را در مورد زندانيان نوشته بود.
اما در بیان عوامل و انگیزه های این همه فشار و سختگیری می توان مواردی را بر شمرد.
1 - گسترش شيعه
جمعيت شيعيان در آن عصر به‏خصوص در عراق بسيار بود، طاغوتيان‏ ترس آن داشتند كه علويون قدرت را به‏دست گرفته و با زعامت و رهبري امام حسن عسكري(ع) تاج و تخت عباسيان را واژگون نمايند.
در زمان حيات امام يازدهم(ع)، شيعه به‏صورت يك قدرت عظيم در عراق درآمده بود و همه مي‏دانستند كه شيعيان، حكومت هيچ‏يك از عباسيان را مشروع ندانسته و هيچ‏گاه سر تعظيم در برابر آن‏ها فرود نمي‏آورند.
شيعيان در اين عصر به‏قدري نيرومند بودند كه احمد‏بن عبيد‏الله‏بن خاقان مي‏گويد: جعفر كذاب (برادر امام حسن عسكري(ع) كه به دروغ ادعاي امامت مي‏كرد) نزد پدرم عبيدالله كه داراي مقام عالي در دربار خليفه بود، آمد و گفت: مقام برادرم را به من بده، در عوض من سالي بيست هزار دينار براي تو مي‏فرستم.
پدرم به او گفت: اي احمق نادان! خليفه، به روي معتقدين به امامت پدر و برادرت (امام حسن عسكري(ع)) شمشير كشيد، تا آن‏ها را از اين اعتقاد برگرداند و نتوانست؛ بنابراين اگر آن‏ها (شيعيان) امامت تو را قبول دارند نياز به خليفه و غير او نداري و اگر تو را به امامت قبول ندارند به‏وسيله ما هرگز نمي‏تواني به اين مقام برسي.
پدرم از آن پس، اصلاً به جعفر اعتنا نكرد و تا زنده بود اجازه نداد كه جعفر به نزدش بيايد. (اصول كافي، ج 1، ص 505 )

2 - پذيرش رهبري امام از سوي شيعيان
شيعيان توجه خاصي به امام حسن عسكري(ع) داشتند و اموال بسياري به محضرش مي‏رساندند؛ به‏عنوان مثال، آن‏حضرت صدهزار دينار (صدهزار مثقال طلا) به يكي از نمايندگان مورد اطمينان خود به نام علي‏بن جعفر همّاني داد تا بين مستمندان و شيعيان در مراسم حج تقسيم كند، بار ديگر صدهزار دينار براي او فرستاده و بار سوم سي‏هزار دينار براي او حواله كردند. (الغيبة الطوسي، ص 212)

3 - تلاش‏هاي سياسي امام(ع)
تلاش‏هاي سياسي امام حسن عسكري(ع) نامه و پيك‏هاي ايشان، فعاليت شاگردان و نمايندگان آن‏حضرت، حوزه علميه طاغوت‏برانداز ايشان، گفتار سازنده و حركت‏بخش امام و... همه و همه نشان‏دهنده‏ي آن بود كه آن‏حضرت نه تنها تسليم دستگاه طاغوتي بني‏عباس نيست، بلكه زمينه‏سازي فرهنگي و سياسي عميق و گسترده‏اي ضدّ آن دستگاه خودكامه مي‏كند.

4 - به دنیا آمدن حضرت بقية الله الاعظم عجل الله تعالي فرجه الشريف فرزند امام حسن عسكري(ع)
طبق روايات متعدد و متواتر، همه مسلمانان مي‏دانستند كه قائم آل محمد، حضرت مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف ظهور مي‏كند و واژگوني تاج و تخت شاهان و سلاطين جور در سراسر جهان به‏دست ايشان است، از طرفي نيز دريافته بودند كه مصلح جهاني، فرزند امام حسن عسكري(ع) مي‏باشد؛ لذا در مورد آن‏حضرت، بسيار حساس بوده و احساس خطر مي‏كردند؛ بر اين اساس حضرت مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف از هنگام ولادت (در سال 255) حتي در عصر پدر (تا سال 260 يعني 5 سال) جز از ياران بسيار مخصوص، مخفي بودند.
مرحوم محدث قمي در اين‏باره مي‏نويسد: سه نفر از خلفاي بني‏عباس خواستند امام حسن عسكري(ع) را به قتل برسانند، زيرا به آن‏ها خبر رسيده بود كه حضرت مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف در صلب ايشان است، آن‏ها آن‏حضرت را چندين‏بار زنداني نمودند. (انوار البهيّه، ص 490)
هم‏چنين روايت شده امام حسن عسكري(ع) هنگام ولادت حضرت مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف فرمود: ظالمان پنداشتند كه مرا مي‏كُشند تا نسل مرا قطع نمايند، آن‏ها قدرت خداوند قادر را چگونه ديده‏اند! (بحار، ج 50، ص 214)
اين عوامل و نظير آن، موجب شد كه طاغوتيانِ بني‏عباس، سخت‏ترين فشار، اختناق و سانسور را بر امام حسن عسكري(ع) و يارانش وارد ساختند.
امام صادق فرمود: قال رسول الله: لابد للغلام من غیبه فقیل و لم یا رسول الله؟ قال: یخاف القتل. علل الشرایع: 1/285. كمال الدين وتمام النعمة  ص 481 .
 امام باقر(ع) فرمود: "براي قائم ما قبل از آنكه به پا خيزد غيبتي است. راوي پرسيد چرا، حضرت فرمود: مي‌ترسداز قتل.
زراره از امام‌ صادق‌ (ع) نقل‌ كرده‌ است: شنيدم‌ اباعبدالله فرمود: همانا براي‌ قائم(عج) قبل‌ از آنكه‌ قيام‌ كند، غيبتي‌ است‌ گفتم: چرا؟ فرمود: مي‌ترسد و بادستش‌ به‌ شكمش‌ اشاره‌ كرد.





خطبه دوم: 94/9/27
توصیه مجدد به تقوی:
مناسبتها:
1 - روز جمعه 27 آذر سالروز شهادت آيت‏الله دكتر محمد مفتح(ره) (1358 ه.ش)
روز وحدت حوزه و دانشگاه‏.
2 - روز 29 آذر برابر با 8 ربیع الاول سالروز شهادت حضرت امام حسن عسكري(ع) (260 ه. ق)‏‏‏.
3 - روز 30 آذر برابر با 9 ربیع الاول سالروز آغاز دوران امامت حضرت مهدي موعود عجل الله تعالي فرجه الشريف (260 ه. ق)
شب يلدا
4 - ائتلاف پدرخواندگان تروریست برای کشتن شیعیان به بهانه مبارزه با تروریست
حرکتی که در این روزها شاهد پیدایش و انجام آن هستیم ، شکل گیری یک ائتلافی است با عنوان مبارزه با تروریست آنهم به رهبری و مدیریت کشوری که در این سالهای گذشته مرکز پناهندگی و حمایت از بسیاری از تروریست ها و جنایتکاران و مرکز حمایتهای مالی و نظامی اکثر گروه های تروریستی در منظقه بوده و هست.
 این روزها اتفاق عجیب و تأمل‌برانگیزی در منطقه روی داد و عربستان به همراه ۳۴ کشور دیگر، ائتلاف ضد تروریسم تشکیل داد. این مسئله آن چنان مضحک و عجیب است که هیچ کارشناسی نمی‌تواند نگاه تمسخرآمیزی به آن نداشته باشد، چرا که پدرخوانده تروریست‌ها، در طنزی تاریخی رهبر ائتلاف مبارزه با تروریست‌ها شده است.
تشکیل این ائتلاف نمایشی از چند جنبه قابل تأمل است:
اول اینکه عربستان در مقام رهبر این ائتلاف، خود منشأ و عامل اصلی ترویج تروریسم شناخته می‌شود. بنابراین، کشوری که خود از حامیان اصلی تروریست‌ها در منطقه است، هیچ‌گاه صلاحیت تشکیل ائتلاف علیه تروریسم را نخواهد داشت.
دوم اینکه بزرگ‌ترین قربانیان تروریسم در جهان عرب، از جمله سوریه و عراق در این ائتلاف حضور ندارند و این ضعف اصلی آن را نشان می‌دهد.
اما مهم‌ترین چالش ائتلاف جدید عربستان این است که ائتلاف سعودی علیه یمن در ۹ ماه گذشته نتوانسته است در برابر چند قبیله یمنی که سلاح‌های پیشرفته زیادی نیز در اختیار ندارند، موفقیتی کسب کند و حتی باید گفت که شکست نیز خورده‌اند. بنابراین، توانایی ائتلاف جدید نیز قطعاً محل شک و تردید است.
با توجه به این چالش‌ها می‌توان این چنین نتیجه گرفت که هدف اصلی عربستان از این حرکت نمایشی اقدام علیه حرکت های تروریستی از قبیل داعش و امثال آنها نیست چرا که آنها پدیده زایمانی خودشان است و خودشان با تلاشها و خرج کردن های فراوان و با زحمت بسیار آنهم با عجله و شتاب که به صورت زایمان زودرس آنها را به دنیا آورده که امروز اگرچه مقداری از تولد آن فرزند نامشروع می گذرد ولی خطرناک بودن آن مولود نامشروع دامن خود آنان را نیز گرفته است. بلکه هدف عربستان حمایت دوباره از همان پدیده شوم به دنیا آورده خود است البته در این مرحله به جای حمایت های مالی خودش به میدان آمده و به جای اینکه داعش بخواهد مسلمانان را بردارد از نیروهای ارتش کشورها همانند نیجریه برای کشتن شیعیان استفاده می کند.
این ائتلاف در صورتی شکل می گیرد و البته برخی ها که نامشان را نوشته بودند اعتراض و کناره گیری کردند، که در بخش دیگری از کشورهای اسلامی برخی ها به همین بهانه در حال کشتار شیعیان هستند.
در حمله نيروهاي ارتش نيجريه به هيئت عزاداري شيعيان اين كشور در حسينيه «بقية‏الله» در زاريا كه به مناسبت شهادت امام رضا(ع) برگزار شده بود، صد ها تن گسته . زخمی شدند .
بهانه کشتن آنها این بوده که در خیابانی که در حال عزاداری بودند راه بسته شده بود و کاروان رییس ستاد ارتش نتوانسته عبور کند .
شيخ زكزاكي رهبر جنبش اسلامي نيجريه در حال سخنراني در مراسم بزرگداشت جان‏باختگان حمله تروريستي اخير بوكوحرام بود كه مورد حمله نظاميان قرار گرفتند. پس از اين واقعه، نيروهاي ارتش با حمله به منزل شيخ ابراهيم زكزاكي تلاش كردند او را بازداشت كند اما شيعيان و نزديكان او با حلقه زدن اطراف منزلش، مانع اين‏كار شده‏اند. بهانه ارتش، متهم كردن شيخ زكزاكي به تلاش براي ترور رئيس ستاد مشترك ارتش نيجريه است.
اين اتهام به شيخ زكزاكي در حالي مطرح شده است كه شيعيان نيجريه بيش از 37 سال است كه بدون هيچ‏گونه سابقه خشونت و درگيري در اين كشور به‏صورت مسالمت‏آميز در حال فعاليت هستند.
كشتار شيعيان مظلوم نيجريه در گذشته و در قريب به اتفاق مراسم مذهبي آنان در محرم و ساير مناسبت‏ها نيز رخ داده است. در مراسم عاشوراي سال گذشته نيز نيروهاي ارتش اين كشور شيعيان عزادار حسيني را به رگبار بستند و بيش از 100 تن را به خاك و خون كشيدند. سه پسر شيخ زكزاكي در راهپيمايي روز قدس سال 2014 توسط ارتش نيجريه به شهادت رسيدند.
شيعيان صلح‏طلب و مظلوم نيجريه به بهانه طرح آمريكايي مبارزه با تروريسم در نيجريه كه براي‏ مبارزه با تروريست‏هاي بوكوحرام به اجرا درآمده است، به‏طور مداوم مورد حمله نيروهاي ارتش اين كشور قرار گرفته‏اند. شيعيان نيجريه كه تا كنون كوچكترين سابقه خشونت در اين كشور را ندارند تا كنون بيش از تروريست‏هاي ‏بوكوحرام قرباني طرح‏هاي آمريكايي مبارزه با تروريسم در اين كشور شده‏اند.
نيجريه در غرب آفريقا واقع شده است و با 170 ميليون نفر جمعيت، پرجمعيت‏ترين كشور آفريقاست و با 60 درصد، اكثريت آن‏را مسلمانان تشكيل مي‏دهند كه هفت درصد آنان شيعيان 12 امامي هستند.
روند گرايش به تشيع 12 امامي‏ در اين كشور در سال‏هاي اخير سرعتي چشمگير پيدا كرده است و همين عامل توطئه‏هاي فرقه‏اي براي ايجاد جنگ داخلي در ميان مذاهب اسلامي شده است
شيخ ابراهيم زكزاكي رهبر شيعيان اين كشور است. اكثر جمعيت 10 تا 12 ميليوني شيعيان نيجريه به واسطه اين عالم شيعه به اين مذهب گرويده‏اند. شيخ زكزاكي از محبان امام خميني(ره) و انقلاب اسلامي است؛ اين علاقه و ارادت به همين‏ترتيب به شيعيان نيجريه هم منتقل شده است و در اكثر اجتماعات آنان، تصاوير امام خميني(ره) و رهبر انقلاب همواره به چشم مي‏خورد. اين ارادت و علاقه به‏حدي است كه آنان را گاهي «خمينيون» مي‏خوانند.
شيخ زكزاكي گرچه رهبر شيعيان نيجريه است، اما شخصيتي فرامذهبي دارد. هم اهل سنت و هم مسيحيان نيجريه وي را به‏عنوان شخصيتي مذهبي پذيرفته و از نظرات وي استفاده مي‏كنند و احترام ويژه‏اي هم براي او قائل هستند. شيخ زكزاكي ازجمله متأثرين انقلاب اسلامي است كه دوران طلبگي‏اش به دوران پيروزي انقلاب همزمان شد و دنبال كردن روند اين پيروزي به رهبري امام خميني و تحولات متعاقب آن، وي را بسيار مشتاق شخصيت امام و انقلاب كرد. وي‏در اولين سالگرد پيروزي انقلاب به ايران سفر كرد و از حركت ملت ايران براي استقلال و داشتن كشوري اسلامي ‏الهام گرفت.
حالا ارتش نیجریه به جای مبارزه با گروهک تروریستی «بوکوحرام» به سراغ شیعیان و رهبرشان، شیخ‌ابراهیم زاکزاکی رفته است.
رشد فرهنگ شیعه با نگاه انقلاب اسلامی و امام(ره) در جهان امروز به دغدغه مشترک مثلث شومی از دشمنان، یعنی غربی‌ها، صهیونیست‌ها و ارتجاع عربی، به‌ویژه وهابیت تبدیل شده است و آنها را با چالش جدی مواجه و دچار نوعی نگرانی مفرط یا وحشت کرده است.
این روند به همت رهبران دلسوز جنبش‌های شیعی در سراسر جهان از شیخ‌نمر عربستان تا شیخ‌علی سلمان در بحرین، طالع باقرزاده در جمهوری آذربایجان و تا محاصره و حمله وحشیانه ارتش نیجریه به حسینیه شیخ زاکزاکی افزون بر اینکه اوج مظلومیت شیعه در دنیای مدعی آزادی بیان را نشان می‌دهد، بیان‌کننده سردرگمی دشمنان در مقابله با قدرت استدلال شیعه و رویکرد آزادانه مردم در اقصی نقاط عالم به آیین ناب اسلامی است.
شیخ زاکزاکی که مرید امام خمینی(ره) است، در خاطراتش می‌گوید که سال‌ها قبل در سفر به ایران دریافته است، راه‌حل مشکلات جهان اسلام پیروی از امام خمینی(ره) است. او حالا به جرم مرید خمینی(ره) بودن در بند ارتش نیجریه است.
شیـخ زاکزاکی که پدر چهار شهیـد نیز هست، به جرم آنکه سبب گرایش روزافزون مردم نیجریه به تشیّع شده است، به جرم آنکه مبلّغ انقلاب اسـلامی در نیجریـه است، به جرم آنکه میان شیعه و سنی و حتی مسیح به چهره‌ای شریـف و مورد اعتماد تبدیل شـده است، به جرم اقتدا کردن به امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی)، به جرم آنکه مردم آفریقا را متوجه جنایات صهیونیست‌ها و استکبار کرده و به جرم آنکه توانسته است عشق اهل‌بیت(ع) را در نیجریه نشر دهد، آن‌گونه که در اربعین امسال نیز میلیون‌ها نفر را در گردهمایی اربعین در نیجریه گردهم آورد، باید نزدیکانش شهید شوند و خودش در بند باشد؛ اما بوکوحرام‌ها، به پاداش ارائه چهره‌ای خشن، کریه و وارونه از اسلام آزادانه جنایت کنند

انتقام ترورييست‏ها از اجتماع عظيم اربعين‏
برخي كارشناسان معتقدند كه آمريكا و رژيم ‏صهيونيستي از سفر يك ماه قبل رئيس جمهور نيجريه به ايران و نزديك شدن اين دو كشور به يكديگر ناراحت هستند. برخي ديگر نيز بر اين باورند كه علت اين حادثه، برگزاري مراسم ساليانه اربعين امام حسين(ع) توسط مسلمانان نيجريه‏اي در زاريا و شهرهاي مختلف اين كشور بوده است
این ها یک نقشه از قبل طراحی شده بوده که به وسیله ارتش نیجریه به اجرا درآمده است.
«بندر بن سلطان» رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان گفته بود، بلایی که نازی‌ها بر سر یهودیان آوردند، بر سر شیعیان و علوی‌ها خواهد آمد.

 


Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب
صفحه اصلی | تماس با ما | آرشیو مطالب | جستجو | پيوندها | گالري تصاوير | نظرسنجي | معرفی استاد | آثار و تألیفات | طرح سؤال | ایمیل | نسخه موبایل | العربیه
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه