2024 April 25 - پنج شنبه 06 ارديبهشت 1403
مصاحبه با خبرگزاری رسا چیرامون راهپیمایی اربعین امام حسین(ع)
کد خبر: ١٩٥٨ تاریخ انتشار: ٠٥ آذر ١٣٩٤ - ٠٨:٣٢ تعداد بازدید: 3041
صفحه نخست » عمومی » مصاحبه
مصاحبه با خبرگزاری رسا چیرامون راهپیمایی اربعین امام حسین(ع)

94/9/4

 

1 - جایگاه زیارت امام حسین (ع) در روایات را بیان فرمایید؟

زیارت در فرهنگی دینی یکی از راهکارهای مهم اظهار ارادت و تمایل قلبی به شخص و یا جایگاه است ، که به نمایش گذارده می شود، و امام حسین(ع) نیز محور علاقه مندی و عشق ورزی مسلمانان و شیعیان و بلکه همه آزادیخواهان جهان است، از این رو همه مردم علاقه مندی و عشق حقیقی خود را در قالب زیارت به آنحضرت اظهار می کنند.

در روایات نیز به مساله زیارت امام حسین(ع) بسیار توجه و توصیه شده است.

به طور نمونه از بیان امام صادق در باره زیارت امام حسین(ع) چنین آمده است:

قدامة‏بن مالك از امام صادق(ع) نقل مي‏كند كه حضرت فرمود: مَنْ زَارَ الْحُسَينَ مُحْتَسِباً لَا أَشِراً وَ لَا بَطِراً وَ لَا سُمْعَةً مُحِّصَتْ عَنْهُ ذُنُوبُهُ كمَا يمَضَّضُ الثَّوْبُ فِي الْمَاءِ فَلَايبْقَي عَلَيهِ دَنَسٌ وَ يكتَبُ لَهُ بِكلِّ خُطْوَةٍ حَجَّةٌ وَ كلَّمَا رَفَعَ قَدَماً عُمْرَةٌ؛ كسي‏كه حسين(ع)را براي رضاي خدا زيارت كند، نه براي خوش‏گذراني و تفريح و نه به جهت كسب شهرت (و فخرفروشي)، گناهانش فرو مي‏ريزد، همان‏طور كه لباس در آب شسته شده (و پاك مي‏شود) و در نتيجه، هيچ آلودگي بر او باقي نمي‏ماند و با هر گامي كه بر زمين مي‏گذارد، حجّي برايش نوشته مي‏شود و با هر قدمي كه برمي‏دارد، عمره‏اي برايش ثبت مي‏گردد.

 

2- تبیین اهمیت شرکت در همایش عظیم پیاده روی اربعین امام حسین(ع)

اولا زیارت پیاده نیز همانند گونه های دیگر زیارت امام حسین(ع) در روایات و احادیث مورد توجه قرار گرفته است و پاداش های غیر قابل تصوری تیز برای آن بیان گردیده  که نمونه آن سخن امام صادق(ع) است.

از حسين‏بن ثُوَيْر نقل شده كه امام صادق(ع) به او فرمود: «يا حسين! انَّه مَنْ خَرَجَ مِن مَنزِله يريد زيارة قبر الحسين(ع) إِنْ كانَ مَاشِياً كتِبَتْ لَهُ بِكلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةٌ وَ مُحِي‏ عَنْهُ سَيئَةٌ وَ إِنْ كانَ رَاكباً كتِبَتْ لَهُ بِكلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةٌ وَ حُطَّ بِهَا عَنْهُ سَيئَةٌ حَتَّي إِذَا صَارَ فِي الْحَيرِ كتَبَهُ اللهُ مِنَ الْمُفْلِحِينَ الْمُنْجِحِينَ حَتَّي إِذَا قَضَي مَنَاسِكهُ كتَبَهُ اللهُ مِنَ الْفَائِزِين...»؛ اي حسين! به‏درستي‏كه هر كسي از خانه‏اش به قصد زيارت قبر حسين‏بن علي خارج شود، اگر پياده باشد، با هر قدمي، حسنه‏اي برايش نوشته شده و گناهي از او پاك مي‏شود و اگر سواره باشد، با هر قدمي، حسنه‏اي برايش نوشته شده و به‏واسطه آن گام، گناهي از او كنار گذاشته مي‏شود تا به درب حائر حسيني برسد كه در اين صورت خداوند نام او را ازجمله رستگاران و نجات‏يافتگان ثبت مي‏كند و زماني كه آداب زيارت و اعمالش را به پايان برساند، خداوند نام او را در زمره برندگان مي‏نويسد...

برای توجه کردن به اهمیت این مساله یعنی زیارت پیاده امام حسین(ع) ، بسیاری از بزرگان و علاقه مندان از عالمان دینی و مراجع تقلید در طول تاریخ به پیاده روی به سوی کربلای امام حسین (ع) روی آورده اند

شيخ مرتضي انصاري ازجمله احياكنندگان سنت پياده‏روي براي زيارت امام حسين(ع) بود و خود ايشان نيز پياده از نجف به كربلا مي‏آمد.

همینطور ميرزا حسين نوري، صاحب موسوعه حديثي «مستدرك الوسائل» در عيد قربان هر سال به‏صورت پياده به كربلا مي‏آمد.، سيدمهدي بحرالعلوم در دسته عزاي «طوريج» كه پياده به كربلا مي‏آمدند، حضوري پررنگ داشت.، شيخ جعفر كاشف الغطاء در يكي از پياده‏روي‏هايش به كربلا، به حضور حضرت ولي عصر(ع) شرفياب شد.

آيت‏الله مرعشي نجفي بيست‏بار پياده به همراه تعدادي از طلاب كه همه از بزرگان شدند، به كربلا مشرف شد.

اما آنچه که از همه تحلیل ها  در موضوع راهپیمایی عمومی به سو ی کربلا بهتر می تواند خودنمایی کند این نکته است که در راهپیمایی اربعین که برای زیارت است ، همه به عشق یک امام به شهادت رسیده حرکت می کنند و هیچگاه احساس خستگی نمی کنند، چرا که این زیارت نوری است که بر هرکسی که بتابد او را در عشق خود می سوزاند، و همچون پروانه به دور شمع می چرخد.

اما این پیاده روی تمرینی است برای حضور در کنار امام زنده و غائبی که منتظر ظهورش هستیم، چرا که تأثير اين پياده‏روي در نجات حقيقي بشريت كه همان ظهور امام زمان(عج) است، غيرقابل كتمان است

زیرا وقتی امام زمان(ع)  ظهور می کند و حرکت خود را از کنار کعبه معظمه و خامه خدا شروع می کند ، از جمله اولین شعار ها و و نخستین دعوت ها و پیامهایش دعوت به خونخواهی امام حسین(ع) است و احیاء و زنده کرده قیام و نام جدش حسین بن علی(ع) و ماجرای عاشورا است.

و بعلاوه امام زمان (ع) خود را در این شعارها از راه امام حسین معرفی می کند و همگان را به دفاع از مظلومیت جدش حسین بن علی دعوت می کند.

اَلا يا اَهلَ العالَم! اَنَا الاِمام القائِم. آگاه باشيد اي جهانيان كه منم امام قائم؛

اَلا يا اَهلَ العالَم! اَنَا الصَّمصامُ المُنتَقِم. آگاه باشيد اي اهل عالم كه منم شمشير انتقام‏گيرنده

اَلا يا اَهلَ العالَم! اِنَّ جَدِي الحُسَين قَتَلُوهُ عَطشاناً. بيدار باشيد اي اهل جهان كه جدّ من حسين را تشنه‏كام كشتند.

الا يا اَهلَ العالَم! اِنَّ جَدِي الحُسَين طَرَحُوهُ عُرياناً. بيدار باشيد اي اهل عالم كه جد من حسين را روي خاك افكندند،

اَلا يا اَهلَ العالَم! اِنَّ جَدِي الحُسَين سَحَقُوهُ عُدواناً. آگاه باشيد اي جهانيان كه حق جد من حسين را از روي كينه‏توزي‏ پايمال كردند.

البته دعوت به دفاع از مظلومیت امام حسیت در حقیقت دعوت به همان هدفی است که امام حسین(ع) برای آن قیام کرده یعنی اصلاح امور جامعه است، چرا که امام زمان (ع) نیز همانند امام حسین مصلح و اصلاح کننده جامعه است.

پس می توان این چنین مدعی شد که راهپیمایی اربعین امام حسین(ع) یکی از رفتارهای تمرینی دوره غیبت برای آمادگی در راهپیمایی دوران ظهور امام زمان برای بیعت با آن حضرت است و شرط بیعت با امام زمان آشنایی با امام حسین و شناخت اهداف آنحضرت است.

 

3 - وظیفه روحانیون و مبلغین در باره اربعین و راهپیمایی آن چیست؟

آنچه وظیفه مهم روحانیون به شمار می آید تبلیغ دین خداوند است و آسانترین راه در دنیای امروز برای معرفی اسلام و دین خداوند به همه جهانیان ، معرفی امام حسین(ع) است، و بویژه معرفی میدانی و رسانه ای که راهپیمایی اربعین به نوبه خود یکی از بزرگترین رسانه های تبلیغی در دوره معاصر برای مغرفی مکتب اهل البیت است آنهم در فضای رسانه دشمنان که سیعه و اسلام را به گونه ا ی وارونه معرفی می کنند.



Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب
صفحه اصلی | تماس با ما | آرشیو مطالب | جستجو | پيوندها | گالري تصاوير | نظرسنجي | معرفی استاد | آثار و تألیفات | طرح سؤال | ایمیل | نسخه موبایل | العربیه
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه