2024 March 29 - جمعه 10 فروردين 1403
مصاحبه با خبرگزاری رسا خرداد 94
کد خبر: ١٦٩٠ تاریخ انتشار: ١١ خرداد ١٣٩٤ - ١٢:٣٥ تعداد بازدید: 2939
صفحه نخست » عمومی » مصاحبه
مصاحبه با خبرگزاری رسا خرداد 94

مصاحبه با خبرگزاری رسا خرداد 94

سید ابوالفض طباطبایی اشکذری

امام جمعه فریمان

سوال1 - - افراد زیادی ادعای پیروی از خط و اندیشه امام را مطرح می کنند و خود را به این تفکر نزدیک می دانند، ملاک داوری برای این مسأله چیست؟

ج) شکی نیست که خط و اندیشه امام همان اندیشه و راه اسلام ناب محمدی است ، یعنی اسلامی که با تمام ابعاد فرهنگی و حکومتی و سیاسی و اقتصادی خود در جامعه عرضه و پیاده می شود، امام راحل در انقلاب خویش نیز همین نکته را مورد تاکید قرار داده است و تاکید وی بر اسلام از آمار جملات کاربردی وی در طوب رهبری بر انقلاب اسلامی نمایان بود که بیش از 20000 بار فرمودند: اسلام، اسلام اسلام.

پرواضح است که دشمنان نیز با اسلام ناب و جامع مشکل دارند نه با اسلام فردی و گوشه خانه و یا مسجد بدون توجه به جهات اجتماعی و سیاسی آن و حال آنکه جدای برخی از ابعاد و جهات اسلام از آن کاری خلالف قرآن و آیین اسلامی است.

از این رو مدعیان پیروی از اره امام بسیارند همانطوری که در دوره آغاز اسلام و پس از پیامبر نیز مدعی عمل به ایین پیامبر بسیار بودند ولی آنانی که راه را درست تشخیص داده و از خلف وی تبعیت کردند همه نبودند.

اما باید راه امام که همان راه اسلام از طریق حکومت و نظام ولایت فقیه است را از بیان ولی فقیه و اسلام شناس در راس نظام شناخت و به دست آورد نه از طریق احزاب و فرقه های گوناگون، چرا که احزاب داد حزب خود را می زنند نه داد اسلام را.

از این رو داوری در باره تبعیت و پیروی از راه امام راحل، به شعار دادن و قیافه امام دوستی گرفتن نیست بلکه پابندی به ارزش های انقلاب امام است چرا که امام خانه و حسینیه و لباس و خاطراتش را برای ما به ارمغان نگذاشته بلکه او وصیتنامه اش را برای جامعه به ارمغان گذارده است که باید از آن طریق داوری نمود. یعنی هرکسی بهتر به وصیت نامه امام عمل می کند او پیرو امام است.

 

سوال 2 - تأکید حضرت امام بر جایگاه ارزنده و گرانسنگ روحانیت در نظام اسلامی و هشدار ایشان نسبت به انزوای روحانیت بوده است؛ دشمن از چه ترفندهایی برای منزوی کردن روحانیت و ترویج اندیشه سکولاریسم استفاده می کند؟ برای مقابله با این جریان خزنده و خطرناک در حوزه باید چه کار کرد؟

ج) روحانیت یک شبکه اسلام شناسی است که جز برای اسلام و ترویج اهداف اسلام تلاش نمی کنند، اگر چه ممکن است فردیس و یا افرادی در برخی جاها به غیر این موارد بپردازند ولی کلیت روحانیت اینگونه نیست و تنهابرای ترویج دین تلاش می کنند.

در طول تاریخ همه آنانی که برای دین و توسعه دین مداری تلاش می کرده اند همیشه مورد خشم دشمنان دین بوده و از هیچ گونه اتهام و توطئه ای علیه آنان دریغ نمی ورزیدند ، اتهاماتی که به اطرافیان پیامبر اسلام و مسلمانان دلسوز بی توقع زده شده از همین نمونه ها است.

امام دستئور اسلامی این است مومن و علاقه مند به اسلام و دین هرگز با اتهام دشمنان از تلاش خود دست بر نمی دارد.

روحاینت نیز همیشه با این گروه های متهم ساز روبه رو بوده و هست ولی نوع اتهامات آنان متفاوت بوده است ، گاهی آنان به به بی سوادی متهم می کردند ول یوقتی شهید مطهری ها را در جامعه دیدند که همه دانشگاهیان نیز به استادی وی زبان گشودند و اثارش مورد توجه واقع شد بی اثر بودن اتهام خو.د را پذیرفتند.

و گاهی به متهجر بودن متهم می کردند و با مشاهده نوگرایی امام راحل در انقلاب اسلامی و توجه به تیاز بشریت و دخالت دادن عنصر زمان و مکان در نظران فقهی و غیره ، این حربه خویش را نیز ناکارآمد دیدند.

و حالا با ایجاد روحیه ی رقابتی در معرفی روحانیت به دنبال این هستند که این قشر ارزشمند و محلص و خدامحور را با عنوان گروه های رقابت گرا و مبارزه گر با یکدیگر معرفی نمایند، از این رو می بینید که نظرات سیاسی روحانیت در جامعه بیشتر از بقیه مورد انعکاس خبری قرار می گیرد ، و این کار هدفی خدای در آن مشاهده نمی شود بلکه به هدف و انگیزه ایجاد رقابت حتی نا سالم را در میان آنان بوجود آورند.

به جهت اینکه در سال انتخابات قرار داریم و انتخابات خبرگان نیز در پیش خواهد بود ، بدخواهان روحانیت به دنبال این هستند مجتهیدنی که با احساس تکلیف وارد میدان می شوند را با انگیزه رقابت معرفی کنند که اینها هم به دنبابل پست و مقام و منصب هستند و حاضرند به هر قیمت که بشود رقیب را از میدان بیرون کنند. و حال آنکه هرگز این چنین نیست و من لازم می دانم از این قشر موثر و فعال اما مظلوم دفاع کنم وا زمردم بخواهم این توطئه ها و باورهای نادرست را نپذیرند و اگر موردی که مشاهده کردند که صحیح است به پای خود افراد بگذارند نه به حساب جامعه روحانیت و حوزه های علمیه.

 

 



Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب
صفحه اصلی | تماس با ما | آرشیو مطالب | جستجو | پيوندها | گالري تصاوير | نظرسنجي | معرفی استاد | آثار و تألیفات | طرح سؤال | ایمیل | نسخه موبایل | العربیه
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه