2024 April 29 - دوشنبه 10 ارديبهشت 1403
حکومت جهانی امام زمان(ع) در اندیشه امام راحل و انقلاب اسلامی و نقش متقابل بر یکدیگر
کد خبر: ١٥٨٤ تاریخ انتشار: ٠٨ خرداد ١٣٩٤ - ١١:٥٩ تعداد بازدید: 1735
صفحه نخست » خطبه سال 94 » خطبه های نماز جمعه
حکومت جهانی امام زمان(ع) در اندیشه امام راحل و انقلاب اسلامی و نقش متقابل بر یکدیگر

خطبه اول: 94/3/8

توصیه به تقوی:

در توقیع امام عصر(ع) به شیخ مفید وارد شده است:

فَلْيَعْمَلْ كُلُّ امْرِء مِنْكُمْ بِما يُقَرَّبُ بِهِ مِنْ مَحَبَّتِنا، وَلْيَتَجَنَّبْ ما يُدْنيهِ مِنْ كَراهِيَّتِنا وَ سَخَطِنا، فَإِنَّ امْرَأً يَبْغَتُهُ فُجْأَةً حينَ لا تَنْفَعُهُ تَوْبَةٌ، وَ لا يُنْجيهِ مِنْ عِقابِنا نَدَمٌ عَلى حَوْبَة:

هر يك از شما بايد به آنچه كه او را به دوستى ما نزديك مى‌سازد، عمل كند و از آنچه كه خوشايند ما نبوده و خشم ما در آن است، دورى گزيند، زيرا خداوند به طور ناگهانى انسان را مى‌گيرد، در وقتى كه توبه برايش سودى ندارد و پشيمانى او را از كيفر ما به خاطر گناهش نجات نمى‌دهد.

 

موضوع: حکومت جهانی امام زمان(ع) در اندیشه امام راحل و انقلاب اسلامی و نقش متقابل بر یکدیگر

آنچه که در تاریخ اسلام و انقلاب اسلامی ایران مورد تاکید واقع گردیده،  عبارت از یک نقطه و محور مشترکی است میان آندو و آن تلاش برای دستیابی به حکومت جهانی امام زمان(ع) و فراهم نمودن زمینه های شکل گیری آن بوده و هست.

از این رو می توان گفت که میان این دو مقوله دینی و انقلابی یک ارتباط دو سویه وجود دارد که خوب است به کشف این ارتباط دقت و توجه نمود و پس از تحلیلی صحیح آنرا برای مردم تشریح نمود.

شکی نیست که حکومت جهانی امام زمان  هدف نهایی از تلاش همه انبیائ و اولیاء است که نسبت به آن نیز پیشگویی شده است و هر آنچه در مسیر آن هدف والا صورت می گیرد همه زمینه ها و مقدمات آن خواهد بود.

پيروان اديان سه گانه بر اين باور اتّفاق نظر دارند كه آينده‏ى نهايى مسير زندگى خاكى، به سوى استقرار معنويّت، عدالت اجتماعى و نابودى ظلم و ستم و انحراف است. زيرا اين يك واقعيّتى است كه در كتاب‏هاى آسمانى پيشينيان بدان وعده داده شده است، و قرآن كريم نيز به وعده آنان اشاره نموده است وَ لَقَدْ كَتَبْنَا فِى الزَّبُورِ مِن‏م بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِىَ الصَّلِحُونَ.  سوره انبياء، آيه 105. ، يعنى در حقيقت، در زبور پس از تورات نوشتيم كه زمين را بندگان شايسته ما به ارث خواهند برد.

امّا آنچه مسلم است اينكه وارث زمين گرديدن انسانهاى شايسته تنها با تشكيل حكومت و ايجاد يك حاكميت جهانى و عمومى و با تمركز در رهبرى اين جامعه به وقوع خواهد پيوست و محقق خواهد شد و در غير اين صورت اين وعده قرآنى كه در حقيقت وعده همه كتب آسمانى پيشين است محقق نخواهد شد.

در انیشه امام راحل تحقق این حاکمیت جهانی به مقدماتی نیازمند است که انقلاب اسلامی ایران از جمله آن مقدمات به شمار می آید.

حضرت امام(ره) با ژرف‏انديشي‏تمام، انتظار فرج را «انتظار قدرت اسلام» معنا كرده و فراهم آوردن مقدمات ظهور را يكي از وظايف منتظران مي‏دانست و مي‏فرمود: «همه ما انتظار فرج داريم و بايد در اين انتظار، خدمت كنيم. انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است و ما بايد كوشش كنيم تا قدرت اسلام در عالم تحقق پيدا كند و مقدمات ظهور ان‏شاءالله تهيه بشود». (صحيفه نور، ج 7، ص 255)

ايشان در يكي ديگر از سخنان خود با نقد ديدگاه‏هاي موجود درباره انتظار، ديدگاه خود در اين زمينه را اين‏گونه بيان مي‏كند: «البته اين پر كردن دنيا را از عدالت، اين‏را ما نمي‏توانيم بكنيم. اگر مي‏توانستيم، مي‏كرديم، امّا چون نمي‏توانيم بكنيم، ايشان بايد بيايند. الآن عالم پر از ظلم است. شما يك نقطه هستيد در عالم، عالم پر از ظلم است. ما بتوانيم جلوي ظلم را بگيريم، بايد بگيريم؛ تكليفمان است. ضرورت اسلام و قرآن تكليف ما كرده است كه بايد برويم همه كار را بكنيم، امّا نمي‏توانيم بكنيم. چون نمي‏توانيم، بايد او بيايد تا بكند، ولي بايد فراهم كنيم كار را. فراهم كردن اسباب اين است كه كار را نزديك بكنيم، كار را همچو بكنيم كه مهيا بشود عالم براي آمدن حضرت». (همان، ج 20، ص 198)

 

فراهم شدن زمينه‏ ظهور امام زمان آرزوی بلند امام راحل

از اين سخنان، ديدگاه امام راحل(ع) درباره زمينه‏سازي ظهور به‏خوبي روشن مي‏شود. ديدگاه امام راحل درباره نقش انقلاب اسلامي در زمينه‏سازي براي ظهور امام مهدي(ع) را نيز مي‏توان از وراي سخنان ايشان در مقاطع گوناگون به‏دست آورد. از سخناني كه حضرت امام(ره) در دوره‏هاي مختلف ايراد فرمودند، به‏خوبي استفاده مي‏شود كه ايشان برپايي انقلاب اسلامي و استقرار نظام جمهوري اسلامي‏در ايران را دو منزلگاه در طريق رسيدن به ‏‏سرمنزل مقصود و تشكيل حكومت عدل مهدوي مي‏دانست و بر اين باور بود كه بايد با اجراي كامل احكام اسلامي در عصر غيبت، زمينه را براي ظهور امام مهدي(ع) فراهم آورد.

امام راحل می فرمود: «اميدوارم كه اين انقلاب، يك انقلاب جهاني بشود و مقدمه براي ‏ظهور حضرت بقيه الله ارواحنا له الفداء باشد». (همان، ج، 16، ص 88) .

«اميد است كه اين انقلاب جرقه و بارقه‏اي الهي باشد كه انفجاري عظيم در توده‏هاي زير ستم ايجاد نمايد و به طلوع فجر انقلاب مبارك حضرت بقيه‏الله ارواحنا لمقدمه الفداء منتهي شود». (همان، ج 15، ص 75).

«من اميدوارم كه ما به مطلوب حقيقي برسيم و متصل بشود اين نهضت به نهضت بزرگ اسلامي و آن نهضت ولي عصر(ع) هست». (همان، ج 12، ص 175).

«ان‏شاءالله اسلام را آن‏طور كه هست در اين مملكت پياده كنيم و مسلمين جهان نيز اسلام را در ممالك خودشان پياده كنند... و زور و ظلم و جور از دنيا برطرف بشود و مقدمه باشد براي ظهور ولي‏عصر ارواحنا له الفداء». (همان، ج 15، ص 170).

«خداوندا بر ما منت بنه و انقلاب اسلامي ما را مقدمه فروريختن كاخ‏هاي ستم جباران و افول ستاره عمر متجاوزان در سراسر جهان گردان و همه ملت‏ها را از ثمرات و بركات وراثت و امامت مستضعفان برخوردار فرما». (همان، ج 20، ص 118)

«خداوند همه ما را از قيدهاي شيطاني رها فرمايد تا بتوانيم اين امانت الهي را به ‏سرمنزل مقصود برسانيم و به صاحب امانت، حضرت مهدي موعود ارواحنا لمقدمه الفداء رد كنيم». (همان، ج 19، ص 11)

امام سجادعليه السلام منتظران را برترين مردم همه روزگاران برمى‏شمارند:  ... إنّ أهلَ زَمانِ غَيبَتِهِ القائِلونَ بِإمامَتِهِ المُنتَظِرونَ لِظُهُورِهِ أفضَلُ مِن كُلِّ أهلِ زَمانٍ. کمال الدین: 320.

 آن گروه از مردم عصر غيبتِ امام دوازدهم كه امامت او را پذيرفته و منتظر ظهور او هستند برترين مردم همه روزگاران هستند.

 

حكومت جهاني اسلام، هدف دراز‏مدت‏

ديدگاه بنيان‏گذار انقلاب اسلامي درباره ضرورت تشكيل حكومت جهاني اسلام به‏عنوان يكي از مهم‏ترين اهداف انقلاب اسلامي را نيز مي‏توان اين‏گونه تبيين كرد: حضرت امام خميني(ره) در سراسر دوران مبارزه، هرگز هدف خود را در از بين بردن استبداد داخلي و مبارزه با استعمار خارجي در كشور ايران محدود نكرده بود. ايشان در پي‏ گسترش حاكميت اسلام در سراسر جهان و كوتاه كردن دست ابرقدرت‏ها از همه كشورهاي اسلامي بود. ايشان، حركت خود را در راستاي قيام جهاني موعود(ع) مي‏ديد و انقلاب اسلامي ايران را مقدمه‏اي براي انقلاب عظيم مهدوي ارزيابي مي‏كرد. از همين‏رو، تشكيل حكومت اسلامي در ايران هيچ‏گاه سبب نمي‏شد ايشان از حركت بازايستد و حكومت جهاني مهدي موعود را به فراموشي سپارد. بر همين اساس بود كه ايشان مي‏فرمود: «جنبشي كه از طرف مستضعفان و مظلومان جهان عليه مستكبران و زورمندان شروع شده و در حال گسترش است، اميد‏بخش آتيه‏اي روشن است و وعده خداوند تعالي را نزديك و نزديك‏تر مي‏نمايد. گويي جهان مهيّا مي‏شود براي طلوع آفتاب ولايت از افق مكّه معظّمه و كعبه آمال محرومان و حكومت مستضعفان. از پانزدهم خرداد 42 كه حكومت مستكبران جبار در اين سرزمين به اوج خود رسيده بود و مي‏رفت تا عربده شوم «أنا ربّكم الأعلي» از حلقوم فرعون زمان طنين افكند، تا 22 بهمن 57 كه پايه حكم‏راني‏ جبّاران عصر در اين مرز و بوم فرو ريخت و تخت و تاج دو هزار و پانصد ساله فرعون‏گونه ستم‏شاهي به ‏دست تواناي زاغه‏نشينان و ستمديدگان تاريخ بر باد رفت و طومار تاراج‏گري‏ها و حكم‏فرمايي‏هاي شيطان بزرگ و شيطانك‏هاي وابسته و پيوسته به آن درهم پيچيده شد، ايامي معدود بيش نبود، ولي تحوّلي كه كمتر از صد سال بعيد به نظر مي‏رسيد با تقدير خداي بزرگ در اين ايّام معدود و ساعات محدود تحقّق يافت و جلوه‏اي از وعده قرآن كريم نورافشاني كرد و چه‏بسا كه اين تحول و دگرگوني، در مشرق‏زمين و سپس در مغرب و اقطار عالم تحقق يابد: «و ليس من الله بمستنكر» كه دهر را در ساعتي بگنجاند و جهان را به مستضعفان، اين وارثان ارض بسپارد و آفاق را به جلوه الهي ولي الله الأعظم، صاحب العصر أرواحنا له الفداء روشن فرمايد و پرچم توحيد و عدالتي الهي را در عالم بر فراز كاخ‏هاي سپيد و سرخ مراكز ظلم و الحاد و شرك به اهتزاز درآورد. «و ما ذلك علي الله بعزيز». (همان، ج 18، صص 11 و 12)

امام راحل با ژرف‏انديشي تمام و با پشتوانه عظيم اعتقاد به انقلاب جهاني حضرت حجت(ع)، مسؤولان نظام را از اين‏كه تنها به ايران بينديشند، برحذر مي‏داشت و مي‏فرمود: «مسؤولان ما بايد بدانند كه انقلاب ما محدود به ايران نيست. انقلاب مردم ايران، نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچم‏داري حضرت حجّت ارواحنا له الفداء است كه خداوند بر همه مسلمانان و جهانيان منت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد، مسائل اقتصادي‏ و مادي اگر لحظه‏اي مسؤولين را از وظيفه‏اي كه بر عهده دارند، منصرف كند، خطري بزرگ و خيانتي سهمگين را به‏دنبال دارد. بايد دولت جمهوري اسلامي تمامي سعي و توان خود را در اداره هرچه بهتر مردم بنمايد و اين بدان‏معنا نيست كه آن‏ها را از اهداف عظيم انقلاب كه ايجاد حكومت جهاني اسلام است، منصرف كند». (همان، ج 21، ص 108)

از اين رهنمود به‏خوبي استفاده مي‏شود كه امام خميني(ره)، تشكيل حكومت جهاني اسلام را يكي از مهم‏ترين اهداف انقلاب اسلامي مي‏دانست. از همين‏رو، معتقد بود كه مسؤولان نظام جمهوري اسلامي بايد همه تلاش خود را براي ايجاد اين حكومت به‏كار برند و متوجه باشند پرداختن به برنامه‏هاي توسعه، حتي يك لحظه، آن‏ها را از اين هدف بزرگ بازندارد؛ چون غفلت از آن، «خطري بزرگ و خيانتي سهمگين را به‏دنبال دارد».

 

تأثير انقلاب اسلامي بر فرهنگ مهدويت و انتظار

به مدد انديشه ژرف و افكار بلند رهبر كبير انقلاب اسلامي، حضرت امام خميني(ره) فرهنگ مهدويت و انتظار كه تا پيش از آن زمان هم‏معنا با سكون و سكوت، پذيرفتن وضع موجود و بي‏تفاوتي در برابر استبداد داخلي و استعمار خارجي بود، به‏عنوان فرهنگي پويا و حركت‏آفرين و پشتوانه نظري مستحكم براي تشكيل حكومت صالحان در عصر غيبت مطرح شد.

در اين مجال، فرصت بررسي تفصيلي نقش انقلاب اسلامي در تحول و پويايي فرهنگ مهدويت و انتظار نيست و تنها به مقايسه اجمالي شاخصه‏هاي رويكرد مهدوي در پيش و پس از انقلاب اسلامي بسنده مي‏كنيم. شاخصه‏هاي رويكرد مهدوي در دوران پيش و پس از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران كاملاً با يكديگر متفاوت است. تا پيش از اوج‏گيري نهضت امام خميني(ره) شاخصه‏هاي رويكرد مهدوي غالب عبارت بودند از:

1. توجه به امام مهدي(ع) تنها به‏عنوان «منجي موعود» و نجات‏بخشي كه در آينده‏اي نامشخص مي‏آيد و به همه دردها، رنج‏ها و نابرابري‏ها پايان مي‏دهد؛

2. تمركز نگاه بر «عصر ظهور» بدون داشتن هيچ چشم‏انداز روشني براي اصلاح امور و بهبود وضع جامعه در «عصر غيبت»؛

3. خلاصه شدن «وظايف منتظران» در دعا براي تعجيل فرج و نزديك‏تر شدن ظهور منجي موعود؛

4. تأكيد صرف بر «ولايت‏ورزي» (تولّي) و بي‏توجهي به «برائت‏جويي» (تبرّي) از همه مظاهر كفر، شرك و نفاق در عصر حاضر.

حضرت امام خميني(ره) با طرح ديدگاه‏ها و نظرات بديع خود، باب جديدي را در حوزه مهدويت و انتظار گشود و شاخصه‏هاي رويكرد مهدوي را دستخوش دگرگوني و تغيير اساسي ساخت. مطالعه آثار و سخنان امام راحل(ره) نشان مي‏دهد كه در ديدگاه ايشان مهم‏ترين شاخصه‏هاي رويكرد مهدوي عبارتند از:

1. توجه به امام مهدي(ع) به‏عنوان آخرين «حجت خدا» و امام حي و حاضري كه نسبت به وضعيت حال مسلمانان نيز بي‏تفاوت نيست؛

2. از نظر دور نداشتن «عصر غيبت» و تلاش براي اصلاح وضع موجود با هدف زمينه‏سازي براي ظهور؛

3. توسعه وظايف و تكاليف منتظران و منحصر نشدن اين وظايف به دعا براي تعجيل فرج و درخواست ملاقات با آن‏حضرت؛

4. توجه به «برائت‏جويي» به‏عنوان مقدمه و شرط «ولايت‏ورزي» واقعي.

با مقايسه اين شاخصه‏ها به‏خوبي مي‏توان به عمق و گستره تحولي كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي در باور مهدوي‏ و فرهنگ انتظار ايجاد شد، پي برد.

توجه به سخنان و رهنمودهاي امام خميني(ره) در سال‏هاي قبل و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي درباره مفهوم انتظار، وظايف منتظران و نسبت جامعه اسلامي عصر غيبت با جامعه عصر ظهور، كه به برخي از آن‏ها اشاره شد، به‏خوبي ما را با شاخصه‏هاي مهدويت و انتظار در قرائت آن رهبر فرزانه آشنا مي‏كند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

خطبه دوم: 94/3/8

توصیه مجددد به تقوی:

مناسبتها:

1 روز 9 خرداد برابر با 11 شعبان سالروز ولادت باسعادت حضرت علي اكبر(ع) (33 ه ق)

روز جوان‏.

مقام معظم رهبری در باره جوانان بویژه جوانان امروزی و به لصطلاح نسل سومی فرمودند: من بارها گفته‏ام، الان هم مي‏گويم: نسل جوان امروز ما كه نسل سوم انقلاب است، از جوانان نسل اول اگر ايمانشان قوي‏تر نباشد، پرشورتر نباشد، بصيرتشان روشن‏تر نباشد، يقيناً عقب‏تر نيستند. آن‏روز بسياري از افراد وارد ميدانها مي‏شدند، نمي‏توانستند بمانند. جوانِ امروز با اين‏همه وسوسه‏ها، با اين‏همه ابزارهاي انتشار ماديگري و شهوت و خودپرستي، وقتي كه به پاي انجام وظيفه مي‏رسد، اين‏جور جان‏فشاني مي‏كند، اين‏جور وارد ميدان مي‏شود

نسل جوان در هر جامعه، موتور حركت تحولات اجتماعي و تحولات سياسي است.(5) جوان در هر جامعه و كشوري محور حركت است، اگر حركت انقلابي و سياسي باشد، جوانان جلوتر از ديگران در صحنه‏اند. اگر حركت سازندگي يا حركت فرهنگي باشد، باز جوانان جلوتر از ديگرانند و دست آن‏ها كارآمدتر از دست ديگران است. حتي در حركت انبياي الهي هم ازجمله حركت صدر اسلام، محور حركت و مركز تلاش و حركت، جوانان بودند

بنا بر این آنچه که موردتوجه اسلام و سیره پیامبر اسلام است ، بی توجهی نکردن به جوانان جامعه است، و استفاده از توان و قدرت و انرژی آنان در مسئولیت ها و امور مورد نیاز.

در تاریخ اسلام و در کنار پیامبر اسلام جوانانی بودند که مسئولیت های مهمی را بر عهده داشتند و به خوبی هم انجام دادند و از پس آن برآمدند.

2 روز 10 خرداد روز جهانی بدون دخانیات.

3 روز 12 خرداد سالروز درگذشت آزاده سرافراز حجه الاسلام والمسلمین سید علی اکبر ابوترابی.

4 روز 13  خرداد برابر با 15 شعبان سالروز ولادت امام زمان(ع).

روز جهاني مستضعفان‏

و روز سربازان گمنام امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف .

5 روز 14 خرداد سالروز ارتحال ملكوتي بنيان‏گذار جمهوري اسلامي ايران، حضرت امام خميني(ره)

انتخاب حضرت آيت‏الله العظمي خامنه‏اي به رهبري نظام جمهوري اسلامي ايران توسط مجلس خبرگان (1368 ه.ش - 29 شوال 1409 ه.ق).

6 روز جمعه آینده روز 15 خرداد و قیام خونین پانزدهم خرداد.

7 - کشف بدن های مطهر 175 شهید غواص با دست های بسته

اواخر هفته گذشته بود كه پيكرهاي 175 غواص شهيد وارد كشور شدند. اين شهيدان در عمليات كربلاي‏4 با دستان بسته توسط نيروهاي بعثي به شهادت رسيده و زنده به گور شده بودند. سردار باقرزاده فرمانده كميته جستجوي ‏مفقودين ستاد كل نيروهاي مسلح در اين‏باره گفت: «برخي از پيكرهاي مطهر اين شهدا در حالي كشف شد كه هيچ جراحتي نداشتند و متوجه شديم كه آن‏ها زنده به گور شدند و امروز همين جنايات توسط تكفيري‏ها در كشورهاي مسلمان رخ مي‏دهد.»

علي‏رغم اين‏كه از شهادت اين غواصان حدود30 سال گذشته اما انتشار خبر نحوه شهادت اين عزيزان موجي از نفرت نسبت به جنايات رژيم بعث عراق را برانگيخت. جنايت ددمنشانه ارتش عراق آنقدر فجيع و غيرانساني بوده كه دل هر ايراني آزاده‏اي را به درد مي‏آورد و نشان مي‏دهد چه مردان با غيرت و شجاعي براي امنيت و آرامش امروز ما جان خود را فدا كرده‏اند.

واكنش‏هايي از جنس غيرت و تعصب و عشق به ايران و ايراني درخور تحسين بود اما در اين ميان شاهد دو نوع برخورد با اين مسأله بوديم كه جاي تامل دارند؛ اول اين‏كه خبر غواصان در شبكه‏هاي ماهواره‏اي و اجتماعي بازتاب وسيعي يافت و در صفحات تعداد زيادي از هنرمندان و بازيگران و... هم به عكسها و مطالبي در اين خصوص پرداخته شد. دقت در فحواي برخي پيام‏ها حاكي از انحراف از موضوع اصلي بود. چراكه برخي‏ها ابراز كرده بودند؛ چرا ما در حال حاضر به ملت عراق كمك مي‏كنيم و بعضا جوانان ما جان خود را از براي مقابله با گروههاي‏ تروريستي و دفاع از مردم اين كشور از دست مي‏دهند؟! در حاليكه روزي جوانان ما به‏دست آن‏ها به شهادت رسيدند و زنده به‏گور شدند. در پاسخ اين عده بايد به چند نكته بايد اشاره كرد:

1- بايد توجه داشته باشيم كه حساب ارتش رژيم بعث عراق و حكومت صدام جنايتكار را بايد از مردم مسلمان و شيعه عراق جدا كرد. تجاوز به ايران اسلامي و جنايت‏هاي ارتش عراق برنامه صدام بود كه با حمايت ابرقدرت شرق و غرب و برخي كشورهاي عرب منطقه صورت گرفت و اين مردم عراق نبودند كه رودرروي ملت ايران قرار گرفته بودند. فرماندهان دفاع مقدس بارها اعلام كرده‏اند كه در جريان جنگ تحميلي از 11 و به گفته برخي‏ها از 18 مليت اسير داشتيم. اين موضوع نشان‏دهنده اين است كه ملت مقاوم ايران فقط با ارتش عراق نمي‏جنگيد بلكه با دهها كشور و ارتش در حال جنگ بود.

2- موضوع حمايت از مردم عراق در برابر داعش و تروريست‏هاي مورد حمايت آل سعود و حتي رژيم صهيونيستي ‏صرفاً براي تأمين امنيت عراق نيست، بلكه مقابله با اين گروهها به تقويت امنيت پايدار در داخل و مرزهاي كشورمان مي‏انجامد. در غير اينصورت بايد در مرزها و يا حتي در داخل كشور بايد با اين‏ تروريست‏هاي‏ جنايتكار درگير شويم.

بعلاوه اینکه امیر مومنان ما را از درگیری در خانه برحذر داشته است چرا که منجر به شکست خواهد شد.

امام علی(ع) در خطبه 27 نهج البلاغه در باره تشویق مردم به جهاد درغزو انبار و راهکارهای جنگ فرمود:

أَلَا وَإِنِّي قَدْ دَعَوْتُكُمْ إِلَى قِتَالِ هَؤُلَاءِ الْقَوْمِ لَيْلًا وَنَهَاراً وَسِرّاً وَإِعْلَاناً وَقُلْتُ لَكُمُ اغْزُوهُمْ قَبْلَ أَنْ يَغْزُوكُمْ فَوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا فَتَوَاكَلْتُمْ وَتَخَاذَلْتُمْ حَتَّى شُنَّتْ عَلَيْكُمُ الْغَارَاتُ وَمُلِكَتْ عَلَيْكُمُ الْأَوْطَانُ.

3- كمك به حفاظت و پاسداري حريم عتبات عاليات و مراقد مطهر ائمه اطهار(ع) براي ما يك امر اعتقادي‏ بوده و رزمندگان مومن و شجاع ايراني و افغاني و... تحت عنوان «مدافعان حرم» قدم در اين‏راه مي‏گذارند و تعدادي از آن‏ها در اين مسير جان خود را از دست داده‏اند.

برخورد دوم هم كه بسيار مهم است اين‏كه از زمان انتشار اين خبر و كم و كيف آن، خط خبري با هدف زير سئوال بردن فرماندهان دوران دفاع مقدس آغاز شد و در صدد القاي اين مطلب بود كه ناتواني و ضعف فرماندهان باعث شكست عمليات كربلاي‏4 و وقوع چنين جنايتي شده است. در حالي كه واقعيت چيز ديگري بود و علي‏رغم زحمات فراواني كه براي طراحي اين عمليات كشيده شده بود، اقدامات جاسوسي عوامل نفوذي دشمن مثل منافقين و كمك برخي‏گروههاي سياسي معاند داخلي باعث لو رفتن عمليات شد. در عين حال فرماندهان پس از مدت كمي به فكر عمليات ديگري افتادند و با طراحي‏هاي پيچيده و دقيق و رعايت اصول حفاظتي با عمليات كربلاي‏5 ضربات مهلكي‏ بر پيكر دشمن بعثي وارد كردند.

فراموش نكرده‏ايم كه در دوران دفاع مقدس، آمريكايي‏ها در كنار پشتيباني همه‏جانبه از صدام، از گروههايي مثل منافقين حمايت مي‏كردند و بسياري از اخبار و اطلاعات مورد نيازشان از طريق اين گروهها تأمين مي‏شد و در مواقع لزوم براي بمب‏گذاري و ترور و... از آن‏ها استفاده مي‏كردند و پس از پايان جنگ هم حامي و پشتيبان گروههايي چون؛ پژاك، جيش العدل و... بوده و هستند.

با همه آنچه كه گفته شد از مظلوميت 175 شهيد غواص كاسته نمي‏شود و لازم است تا متوليان امر در خصوص معرفي‏ اين مردان شجاع و قهرمانان ملي كشور و بيان مظلوميت آن‏ها تلاش كنند. شايد كمترين كار، ساخت يك فيلم از ماجراي شهادت غريبانه آن‏ها باشد تا نسل جوان امروز بدانند براي استقلال و آزادي و امنيت و آرامش كشور چه هزينه‏هاي سنگيني داده شده است.

ترديد نداريم حضور عطر‏آگين اين 175 شهيد در اين مقطع از تاريخ انقلاب اسلامي، پيام روشني براي همه ما دارد. دستان بسته اين 175 شهيد غواص و زنده به‏گور‏شدن آن‏ها حكايت از مقاومت‏شان در برابر مطالبات به‏ناحق زورگويان آن روز مي‏كند.

دشمن آنروز با توطئه و دروغ پردازی و استفاده از منافقان کوردل توانست دست فرزندان شما را ببندد و لی آنان با دستان بسته نیز مقاومت کردند و شهادت را بر پذیرش ذلت ترجیح دادند، تن به ذلت نداند و سخنی نگفتند که امروز کسی آنان را متهم کند ، امروز نیز میدان مقاومت در برابر زیاده خو.اهی های دشمنان و مستکبران گششوده است و همان توطئه گران امروز پشت میز مذاکره نشسته اند و در حال توطئه پردازی علیه ملت ایران هستند، و فرزندان شما نیز در مقابل آنان مراقب شناسایی توطئه های جدید دشمن می باشند ، که وظیفه ملت حمایت از آنان وتوصیه و سفارش به آنان مبنی بر مقاومت و ایستادگی در برابر زیاده خواهی های آنان است.

اتخاذ مواضع صریح و شفاف و روشن و مبتنی بر رعایت خطور قرمز نظام در مساله هسته ای و سایر مسایل ، در حقیقت ادای دین به 175 شهید غواص دست بسته است که امروز با دستان باز و چشمانی روشن ما را و ملت و مسئولین ما را مورد نظارت قرار می دهند تا ببیند با خون ارزشمند آنان چه خواهیم کرد.

اين يادآوري ملي به همه آحاد ملت كمك مي‏كند تا در مقطع حساس فعلي، در برابر زورگويان و مطالبات ناحق آنان، تصميمي مناسب با گذشته اين ملت بگيرند.

ما به شهدا و ياد آن‏ها نياز داريم، آن‏ها به ما نياز ندارند. هيچ شهيدي به‏خاطر يادواره و بزرگداشت ما مقامش بالاتر نمي‏رود، همه آن‏ها به تعبير قرآن، زنده‏اند و نزد پروردگارشان روزي مي‏خورند اما ما با ياد آن‏ها اراده قوي‏تري براي تحقق هيهات منا الذلة پيدا مي‏كنيم.

 



Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب
صفحه اصلی | تماس با ما | آرشیو مطالب | جستجو | پيوندها | گالري تصاوير | نظرسنجي | معرفی استاد | آثار و تألیفات | طرح سؤال | ایمیل | نسخه موبایل | العربیه
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه