2024 April 29 - دوشنبه 10 ارديبهشت 1403
تبیین چرایی الگو بودن حضرت فاطمه(س) برای امام زمان(ع).
کد خبر: ١٣٤٩ تاریخ انتشار: ٢١ فروردين ١٣٩٤ - ١٢:٠٦ تعداد بازدید: 2086
صفحه نخست » خطبه سال 94 » خطبه های نماز جمعه
تبیین چرایی الگو بودن حضرت فاطمه(س) برای امام زمان(ع).
تبیین چرایی الگو بودن حضرت فاطمه(س) برای امام زمان(ع).

خطبه اول: 94/1/21

توصیه به تقوی:

قالت فاطمه(س): فَاتَّقُوا اللّه حَقَّ تُقاتِهِ، وَ لا تَمُوتُّنَ إ لاّ وَ اءنْتُمْ مُسْلِمُونَ، وَ اءطیعُوا اللّه فیما اءمَرَكُمْ بِهِ، وَ نَهاكُمْ عَنْهُ.(ریاحین الشّریعة : ج 1، ص 312.

باید تقواى الهى داشته باشید و كارى كنید تا با اعتقاد به دین اسلام از دنیا بروید.

بنابر این باید اطاعت و پیروى كنید از خداوند متعال در آنچه شما را به آن دستور داده یا از آن نهى كرده است.

 

موضوع: تبیین چرایی الگو بودن حضرت فاطمه(س) برای امام زمان(ع).

الگو و سرمشق یکی از  موضوعات مهم تربیتی و رفتاری در زندگی بشر است که مطابق فطرت ادمی نیز قرار داده شده است و هیچ کس زا الگو داشتن و الگو پذیری خود را بی نیاز نمی داند ا زهمین روز نیز بوده که خداوند در قرآن کریم برای همه انسان ها و برای همیشه زندگی انسان الگوی نیکویی همچون پیامبر اسلام قرار داده است.

لَقَد كانَ لَكُم في رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن كانَ يَرجُو اللَّهَ وَاليَومَ الآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثيرًا. احزاب21.
مسلّماً برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیکویی بود، برای آنها که امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد می‌کنند.

این همان صحت بخشی به رفتار فطری بشر است که مبتنی بر الگوپذیری و سرمشق طلبی قرار دارد اما در این جا نکته مهمتر این است که در بیانات حضرات معصومین از جمله امام زمان(ع) با جمله ای متفاوت مواجه می شویم که مصداقی غیر از وجود پیامبر اسلام را الگوی خود قرار داده اند، همانند این جمله که امام عصر(ع) در نامه و توقیع خود به یکی از نواب خویش بیان فرمودند:

عَنِ الشَّیْخِ الْمُوَثَّقِ أَبِی عُمَرَ الْعَامِرِیِّ رَحْمَهُ اللَّهِ عَلَیْهِ قَالَ وَ فِی ابْنَهِ رَسُولِ اللَّهِ ص لِی أُسْوَهٌ حَسَنَه.
در توقیعی و نامه ای که از سوی امام عصر علیه السلام به واسطه یکی از نواب خاص حضرت در زمان غیبت صغری صادر شد آمده بود: دختر رسول خدا برای من الگویی نیکوست.

البته مقصود از الگو بدون حضرت فاطمه زهرا ، نه فقط برای بانوان بلکه او الگویی برای همگان است اعم ا زمردان و زنان.

بنابراین دختر رسول خدا برای همگان الگوست.

یکی از علمای معاصر در این باره می نویسد: «ایشان نه تنها الگویی برای زنان بلکه الگویی برای مردان نیز می باشد و چه بسا که در مرحله اول الگویی برای مردان و در مرحله دوم الگویی برای زنان باشد. دلیل آن این است که خداوند نور واحدی بیافرید و سپس آن را سه قسمت کرد، قسمت اول نور پیامبر مکرم اسلام محمد مصطفی صلی الله علیه وآله و قسمت دوم نور مولای متقیان علی علیه السلام و ائمه هدی از فرزندانش و قسمت سوم نور فاطمه زهرا علیها السلام بود که خداوند آسمانها و زمین را با آن خلق کرد

اما پرسش این است که وجه و حکمت اینکه امام زمان(ع) مادرشان فاطمه زهرا را الگوی خود قرار دادند چیست؟ آیا مقصود خاصی از این معرفی داشتند یا خیر؟

به نظر میرسد حضرت مهدی (عج) از به کار بردن کلمه اسوه برای حضرت زهرا(س)  منظور و قصد خاصی دارند که باید با تامل در حکمت این گفتار حکیمانه نکاتی را به دست آورد.

1 دوران حضرت صدیقه طاهره  بسیار شبیه به دوران غیبت به امام عصر(ع) است.

سختی ها، دشمنی ها، ایجاد انحراف ها، سردرگمی های مردم د رانتخاب راه درست از نادرست، چرا که با به وجود آوردن سقیفه د رمقابل اهل بیت پیامبر مردم را سردرگم نمود که کدام را باید پیروی کنند، تداخل حق و باطل و لباس حق بر تن باطل کردن همه و همه چیرهایی است که هم در دوراه صدیقه طاهر بود و هو در دوران غیبت امام زمان وجود دارد.

چرا که امروز نیز از صفای وجود مردم بعضی ها سوء استفاده می کنند و راه امام زمان را بر مردم کج نشان می دهند، ادعای امام زمانی می کنند و یا ادعای ارتباط با امام زمان را می کنند.

2 سختی دینداری دوران غیبت امام زمان بسیار شبیه دوران حضرت صدیقه طاهره است، همچنانی که در دوران حضرت فاطمه(س) به جهت اینکه بی راهه را بسیار شده بود و شناخت واقعیت دین بسیار سخت بود در دوران غیبت نیز همینگونه است.

3 آغاز دوران زندگی صدیقه طاهره همزمان با فتنه هایی علیه امام زمان خود یعنی علی (ع) بود که دوران آغاز امامت امام عصر (ع) نیز با فتنه های فراوانی همراه بود که سرآمد آنان فتنه جعفر کذاب بود.

و تنها بصیرت فاطمی بود که راه را بر دیگران آسان می نمود و امروز دوران غیبت نیز همین بصیرت مورد نیاز است تا در مسیر فتنه ها راه را تشخیص داد.

4 دلسوزی فاطمهن زهرا برا ی مردم و امت پدرش بی حد و مرز بود و با وجود هر آنچه مشکلات و سختی ها که برای آنحضرت بوجود آوردند هرگز مانع دلسوزی آنحضرت نشد و همیشه برای مردم دعا می کرد و دلبسوزی می نمود.

امام زمان نیز در دوران غیبت همینگونه است که هرگز از دعا کردن برای مردم و هدایت مردم دریغ نمی ورزد.

اگر آنروز چند نفر شبانه به فاطمه قول می دادند ولی صبح به یاری علی نمی آمدن امروز ما هر روز عهد می بندیم ولی بد عهدی می کنیم و عهد شکنی می نماییم.

5 صدیقه طاهر با هیچ ظالمی بیعت نکرد در باره امام زمان نیز وجود دارد که سر غیبت وی را این چنین برشمرده اند که لئلا یکون فی عنقه بیعه .

6 ولایت پذیری حضرت صدیقه طاهره الگویی است برای جامعه مهدوی در پذیرش ولایت آنحضرت.

7 صبر فاطمی الگویی است برای امام زمان(ع) د رمقابل ظلم و ستمهای یکه در دنیا صورت می گیرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

خطبه دوم: 94/1/21

توصیه مجدد به تقوی:

مناسبتها:

1 روز 21 فروردین برابر با  20 جمادی الثانی سالروز فرخنده ميلاد حضرت فاطمه زهرا(س)  روز زن و روز مادر و سالروز تولد حضرت امام خميني(ره). و سالروز شهادت امير سپهبد علي صياد شيرازي به ‏دست گروهك منافقين (1378 ه.ش.

2 روز 25 فروردین سالروز رحلت آيت الله العظمی گلپايگاني.

3 - روز 26 فروردین سالروز ارتحال آيت‏الله العظمي اراكي.

4 نگاهی دقیق و همدلانه با تیم مذاکره کننده هسته ای و بیانیه سوییس و همزمان با بیانات مهم مقام معظم رهبری.

با نگاهي واقع‏بينانه به مذاكرات هسته‏اي به‏ويژه آنچه در لوزان سوييس گذشت و تناسب آن با امنيت و مصالح ملي و روح همدلي و هم‏زباني و نوع برخورد توده مردم به‏ويژه صاحب‏نظران وتريبون‏داران جامعه حتي منتقدان، مي‏توان اذعان داشت كه جلوه‏اي ديگر از همدلي و هم‏زباني دولت و ملت به رخ جهانيان كشيده شد.

مردم شريف و با بصيرت ايران اسلامي بارها و بارها نشان داده‏اند كه هرگاه پاي مصالح ملي و ارزشهاي كلي نظام پيش مي‏آيد، همگان با نيتي خيرخواهانه، يكپارچه و يكصدا به صحنه مي‏آيند و قدرشناسي خويش را از تلاشها و مجاهدتهاي فرزندان متعهد و متدين و انقلابي خود به زيبايي نشان مي‏دهند.

از اين رهگذر برخورد حكيمانه و خيرخواهانه همه مردم و مسئولان نظام در اولين ساعات صدور بيانيه هرچند غيرحقوقي لوزان سوييس و بازگشت فرزندان انقلابي ملت از جبهه سخت مذاكرات هسته‏اي قابل توجه بود كه به نوبه خود نشاني از همدلي و هم‏زباني با دولتمرداني دارد كه به‏ فضل الهي كمر بسته‏اند براي خدمت صادقانه به ملت شريف و حل معضلات و مشكلات جامعه كه البته شأن و عظمت انقلاب اسلامي و ولي‏نعمتان آن، چنين اقتضايي را دارد.

به‏حق مي‏توان گفت در اين شرايط حساس و در روزهاي آغازين سال همدلي و هم‏زباني دولت و ملت، اولين گام در تراز دولت و ملت بزرگ ايران اسلامي برداشته شد.

بخلاف آنانی که در کشورشان هنوز هیچ کاری صورت نگرفته و هیچ اقدامی نشده گروهی از سناتورهایشان نامه نگاری می کنند تا سای رارکان مملکت خو.د را تخریب کنند. اما در ایران اسلامی این اخلاق سیاسی وجود دارد که جناح ها به رغم نگاه های سیاسی گوناگونی که دارند در مووضعات ملی به هم پای منافع ملت و مصالح کشور ایستاده اند و اختلافات خود را مطرح نمی کنند.

اما همچنانکه مقام معظمر رهبری در بیانات روز گذشته خود فرمودند و به صراحت بیان کردند ، بسیار واضح است که همدلی فقط به این نیست که هر کاری یک رکن از ارکان نظام کرد بقیه هم صرفا به به و چه چه کنند و بگویند خوب است، بلکه همدلی که از دل بر می خیزد ممکن است با انتقاد هم همراه باشد ، و اینکه منتقدان نیز برای همین مساله اهمین قائلند و پیشنهادات خود را برایز ارائه کردن آماده نمودند و حاضرند نکات خود را منتقل کنند ، خود نوعی همدلی است و اذا باید از انتقاد خوب و سازنده استقبال نمود و این را نیز در فضای همدلی تلقی کرد.

بعلاوه اینکه با توجه به اینکه هنوز هیچ متن الزام آوری تدوین نشده است و هنوز کاری انجام نشده است و قرار است تا چند ماه دیگر به دنبال تدوین یک توافقنامه جامع حرکت کنند ، قبل از انجام آن توجه به چند نکته چنانکه مقام معظم رهبری فرمودند در اینمرحله لازم است.

1 اینکه همچنانکه مقام معظم رهبری فرمودند: ما به دشمنانمان بدبین هستیم و در مقابل به تیم مذاکره کننده خوش بین چرا که دشمنان و آمریکاییها را قابل اعتماد نمی دانیم و در مقابل فرزندان این ملت را قابل اعتماد می دانیم.

و به جهت اینکه هنوز هیچ کاری نشده است نه خیلی خوشحالی فراوان معنا دارد و نه خیلی مایوسانه بلکه باید منتظر ماند.

2 -  در فضاي ديپلماسي و فرايند مذاكرات هسته‏اي، آزمايشي ديگر براي دولت و ملت و شخصيتها و انديشمندان و كارشناسان علمي و سياسي كشور به‏وجود آمده است. چه آن‏كه پيچيدگي پديده‏ها و حوادث داخلي و منطقه‏اي و بين‏المللي به همان ميزان كه از ابهام و پيچيدگي برخوردار است، هوشمندي، درايت و بصيرت در تجزيه و تحليل و توجيه و اتخاذ موضع و تصميم را متناسب با شرايط زمان، طلب مي‏نمايد و باید همه افراد مسئول خود را در معرض امتحانی بزرگ ببینند.

3 -  اینکه همه مسئولان باید خطوط قرمز رهبری نظام را رعایت کنند و کسی نباید به خود اجازه دهد که از خطور قرمز رهبری نظام تعدی و تجاوز نماید بلکه بر طبق آن خطوز حرکت کند، و این حرکت در شئون رهبری نظام است نه مسئولان دیگر و تا جایی که ماذئون هستید قدم بردارید و نه بیشتر.

حفظ دانش هسته ای و فناوری آن، برداشتن تحریمها به طور کلی و همزمان، و نپذیرفتن نظارتی بیش از حد و مرز قوانین بین المللی، اینها از خطوط قرمز نظام است و من از رییس محترم جمهور تشکر می کنم که بر لزوم رعهایت این خطوط  تصریح فرمودند.

4 دشمنان ما همیشه عهد شکن بودند و هیچگاه ندیده ایم که آنان به درستی به عهد خود عمل کنند ، ا زاین رو باید مراقب بود تا روز نهایی توافق و اجرای آن که ببینیم آنان چگونه عمل می کنند، آیا وفای به عهد می کنند و یا عهد شکن خواهند بود؟ نه اینکه ما به عهد خود وفا کنیم و آنان عهد شکنی کنند و راه بازگشت نیز برای ما سخت شده باشد!

و همانطوری که مقام معظم رهبری فرمودند که من هنوز هم دغدغه دارم در پی آن مسئولان نیز بدانند که ملت ایران نیز دغدغه دارد و همانند همیشه دغدغه خود را دنبال می کند.

5 نکته ای که به دو طرف موافقان و مخالفان توصیه می کنیم اینکه در هر دو جهت اهل انصاف و رعایت حریم طرف مقابل باشید، یعنی نه در دفاع از کاری که انجام شده مبالغه کنید و نه در انتقاد از آن مبالغه نمایید، تا موجب تخریب یکدیگر نشوید، بلکه با بیان حقایق و واقعیت ها و رعایت مصالح و منافع کشور وملت به مباحث ورود پیدا کنید.

هم موافقان آستانه تحمل خود را بالا ببرند و هم مخالفان نقد های خود را از تخریب طرف مقابل جدا کنند.

5 حوادثی که در عربستان برای نوجوانان ما رخ داده و هواپیماهای ما را که بر می گردانند و غیره.

اینها حکایت از یک گونه بهانه جویی های ا زسوی عربستان دارد که نباید به آسانی از کنار آنها گذشت، بلکه مسئولان ما بیدار باشند و بدانند که ملت ما به اماکن مقدسه مکه و مدینه بسیار علاقه مند هستند و معشوقان خود را در بقیع و حرم پیامبر می بینند، ولی هرگز حاضر به ذلت پذیری نیستند و نخواهند بود ؛ از این رو حفظ عزت اسلامی و مسلمانان از همه امور بالاتر است حتی از یک امر مستحب شرعی همچون عمره مفرده.

لذا ضمن تشکر از مواضع مسولان حج و زیارت در این باره و کمیسیون امنیت ملی مجلس و تقدیر از بیانات مراجع معظم تقلید ، خواهان بررسی دقیق موضوع هستیم.

 



Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب
صفحه اصلی | تماس با ما | آرشیو مطالب | جستجو | پيوندها | گالري تصاوير | نظرسنجي | معرفی استاد | آثار و تألیفات | طرح سؤال | ایمیل | نسخه موبایل | العربیه
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه